Ik laat los wat ik krampachtig vasthoudt

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 19:20

Ik laat los wat ik krampachtig vasthoudt , Ik ontdek nu pas hoe prachtig alles is en de vooruitzichten eindeloos zijn.

Mooi affirmatie om elke dag in jouw gedachten te nemen.

Waarom vasthouden aan iets wat je niets oplevert, je niet dient, je verdriet doet, je negativiteit bezorgt of zelfs pijn doet.

 

Het zal de beste keuze zijn om jouw energie hoog te houden.

 

Nu is het de tijd om te beginnen, de Lente, een seizoen voor een grondige schoonmaak. Oude spullen vervangen door nieuwe spullen, kies wat je wil behouden en ontdoe je van spullen die je niets zeggen.

Twijfelen mag maar jij beslist uiteindelijk dat het tijd is om los te laten….

 

lastig he los laten maar voel je wel dat verlangen naar meer ruimte en meer vrijheid om je eigen authentieke zelf te zijn?Ik heb losgelaten en voel me daardoor gelukkiger, mijn levenskwaliteit is verbeterd doordat ik optimaal van het leven ben gaan genieten en gezondere keuzes maak voor mezelf en ik zo mijn eigen levenspeil hoog houdt.

Ik koos voor een gezondere leefstijl en een persoonlijke groei het geeft me zoveel meer en lift me helemaal op. 

 

Vorig jaar zomer was mijn eye opener!

Ook door bepaalde inzicht vragen naar mij en frequentie regulatie kwam ik erachter dat dit niet het leven was op dat moment wat ik wilde.

 

Ik werd me ook bewust hoeveel uur ik op mijn mobiel doorbracht,8 uur op een dag, wow hier schrok ik echt van. 

Ik wilde niets missen op de social media kanalen en meende ook altijd meteen te moeten reageren als iemand me via de whatsapp of mail iets vroeg. Het vergde veel energie van me.

 

Ik koos voor mezelf en heb keuzes gemaakt die me gesterkt hebben wat niet iedereen waardeerde van me en van degenen heb ik afstand genomen.

Social media en het zoeken op internet naar relevante interessante informatie waar ik echt iets aan heb is nu gereduceerd naar maximaal 3 uur op een dag waarvan minimaal een half uur mindfulness.

 

Hierdoor sta ik steviger met beide benen op de grond en leef “gezonder”en dat geeft me erg veel positieve energie.

Ik omring me graag met positiviteit en vorm graag de negativiteit om naar positiviteit.

Ik ben en voel me meer energieker.

 

Enkele tips die ik heb gevolgd heb om te leren loslaten wat je denkt vast te moeten houden en de vernieuwing in de weg staat:

 

*Begin je dag in rust.

Zet je wekker op tijd sta niet meteen op om de dag te gaan beginnen met je to -  do dingen. Neem de tijd om te voelen wat je op dat moment echt nodig hebt en  waar jouw behoefte ligt en geef hier gehoor aan. Ga mindfulness doen, ga wandelen of wat jij fijn vind om de dag mee te starten, je krijgt hier positieve gedachten van.*Weet wat je eet.

Ben jij bewust met je voeding bezig, krijg jij hier een tevreden gevoel van? Of ben jij een emotie-eter en voedt je je met veel ( verborgen) suikers?

pak eens een detox-week, zeker waardevol zo aan het begin van de lente. Maak je lever schoon en ga eens voor meer pure producten en laat de zakjes en pakjes eens staan.

Je zal versteld staan van de energie die het je geeft en je een voldaan gevoel gaat geven. Je geniet meer van je eten.*Kijk eens kritisch naar je dagindeling.

Deel op een gezonde manier je dag in, hou tijd vrij voor me-time!*Ruim op, je kledingkast, je keuken, je huis en maak ruimte!

Kleding waar jij je niet prettig in voelt of weinig draagt kun je wegdoen, kleding waar jij je comfortabel in voelde kun je opbergen voor de volgende winterperiode.

Ont spul zo ook je keukenkastjes, zie eens wat er in staat en besef eens wat je echt gebruikt en bewaar dat alleen.

Verzet eens iets in je huis en doe de spullen weg die in de weg staan, creëer zo de ruimte om je heen.*Bekijk je contacten eens. 

Bij wie krijg je energie en wie kost jou alleen maar energie? Degene die jou jouw energie onttrekken mag je in liefde loslaten en ga investeren in die contacten die jou die positieve energie geven die jij o zo nodig hebt en jou in balans zetten en jij het gevoel hebt dat het geven en nemen in evenwicht is.*En last but not least ben minder bezig met social media.

Wat brengt het jou nu echt? Geeft het je inspiratie?

meldt je af voor sommige kanalen of “plan”een tijdstip op de dag waarop jij je social media mag checken.

Leg wat vaker je mobiel aan de kant en je zal zien dat de vraag die men je stelde al opgelost is voordat jij reageert.

Zo creëer je meer rust bij jezelf en houdt je beter het overzicht en lees je alleen maar wat jouw voedt en dus wat jij nodig hebt.wat zal er gebeuren als jij loslaat…..


«   »