Trotseer jezelf boven de storm uit.

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 16:47

Onze emoties komen in golven, we worden getriggerd door een persoon , een omstandigheid, woorden die iemand tegen je zegt of door herinneringen en foto’s.

Zo ontstaan een golf aan emotie!

Hoe meer je ze negeert of wegdrukt hoe intenser je emotie is. Kan in het hier en nu ontstaan maar ook na een aantal jaren. 

 

Gevoelens ontstaan in je emotie, maar ook in je hersenen en je lichaam.

Deze 3 kunnen je gevoelens beïnvloeden.

Een golf van emotie hoeft niet lang te duren, maar als je gedachten er mee bezig blijven dan voedt dat de emotie weer en versterkt het je emotie weer.

Denk maar eens als je bijvoorbeeld door iets geraakt wordt, iemand maakte je boos en hoe meer je over dat voorval na gaat denken hoe bozer je kan worden en je dus negatief gaat denken en je voelt je niet goed genoeg je wordt hier letterlijk ziek van en de energie verdwijnt uit je lichaam.

 

Laat jouw gedachten jouw emoties niet versterken en zet een goede intentie uit en haal er het positieve uit zie het als een levensles wat wil het je zeggen.

Kalmeer je geest en emoties.

 

Als er een storm aan emoties is roei er niet tegenin, het is beter om je energie anders in te zetten. Blijf kalm, wordt je bewust van wat er nu speelt. manoeuvreer je door de storm en wordt je bewust van deze processen. En je zal zien dat de storm gaat liggen en je zo in rustiger vaarwater komt.

Omgaan met je emoties werkt ook zo. ben bewust van je gevoelens en onderdruk ze niet maar laat ze gebeuren. Jouw emotie lijkt op de storm en als de storm gaat liggen neemt de intensiteit af en zo ook jouw emoties.

 

Laat je niet voeden door negatieve gedachten of het gevoel wat iemand je geeft.

Houd grip op jouw eigen storm!

Laat het je niet van streek maken.Je emoties zullen uit balans zijn net als de wind en de golven in een storm.

 

Ben je bewust van deze emoties, erken deze emoties en blijf erbij totdat de storm afneemt

zodat de specifieke emotie van dat moment zich niet langer bemoeit met jouw welzijn en leven.Trotseer jezelf boven deze storm uit!

«   »